五、完形填空。(2025·江苏南通海门区期末)
Every summer, Betty spent two weeks at Green Farm's Horseback Riding Camp. Last year, Betty and her favourite horse, Piper, finished second in the obstacle course(障碍赛道)race.
"I can't wait to ride Piper," Betty told Rose, her coach. Rose smiled and said, "Sorry, but we need to save Piper for our new 1 this year. She's one of the best - behaved horses. How about 2 riding Harley?"
Betty felt a little 3 when she first saw Harley, the tallest horse of all, but she stayed hopeful. 4 Betty was trying to ride Harley, the horse went up on his back legs, throwing Betty off. 5, Betty landed on the hard ground. Her feet got hurt and her eyes were filled with tears.
"I'm afraid of Harley, and I think he's too hard to 6 with," Betty told Rose. "Harley is in a new place with a new person on his back," Rose explained. "I'm sure he's pretty afraid too. But if you trust him, he will trust you."
Betty decided that it was time for a fresh 7. "I know you're afraid of me. We're still strangers, and it's up to me to make sure that we become 8." She touched the horse carefully and talked to Harley 9. After a while, Harley 10, and Betty realized that she was also feeling calmer. She then led Harley for a walk around the ring several times so that(为了)he was 11 to be with her and follow her instructions.
Soon, Betty and Harley worked together better since both of them knew the 12 of their teamwork. By the end of the first week, they had completed the obstacle course together.
On the final day of the camp, there was a big race. Betty 13 onto Harley confidently. As soon as the race began, Harley tried to run forward quickly and they 14 easily. The other horses were just no match for Harley.
Rose handed Betty the winner's trophy(奖杯)with excitement. Betty suddenly realized that Rose had wanted to 15 her to be a better rider, even though she would have had a nice time with Piper.
Betty gave Rose a hug and then took the trophy and a carrot over to Harley.
(
B
)1. A. leaders
B. riders
C. climbers
D. drivers
(
A
)2. A. trying
B. finishing
C. stopping
D. keeping
(
B
)3. A. stupid
B. afraid
C. comfortable
D. lucky
(
B
)4. A. After
B. As
C. Before
D. Because
(
C
)5. A. Hopefully
B. Excitedly
C. Unluckily
D. Usually
(
D
)6. A. meet
B. agree
C. help
D. work
(
C
)7. A. answer
B. memory
C. start
D. topic
(
C
)8. A. classmates
B. neighbours
C. friends
D. roommates
(
B
)9. A. angrily
B. softly
C. silently
D. sadly
(
A
)10. A. calmed down
B. put down
C. came down
D. took down
(
A
)11. A. happy
B. afraid
C. tired
D. surprised
(
B
)12. A. shaking
B. importance
C. direction
D. sadness
(
B
)13. A. ran
B. climbed
C. walked
D. flew
(
C
)14. A. fell
B. returned
C. won
D. jumped
(
D
)15. A. advise
B. order
C. choose
D. help
答案:1. B
【点拨】leader 领导者;rider 骑手;climber 攀登者;driver 司机。根据上文“Every summer,Betty spent two weeks at Green Farm's Horseback Riding Camp.”可知,贝蒂参加的是骑马夏令营,因此此处指的是“骑手”。故选 B。
2. A
【点拨】try 尝试;finish 完成;stop 停止;keep 保持。根据下文“Betty was trying to ride Harley”可知,此处指的是“尝试”。故选 A。
3. B
【点拨】stupid 愚蠢的;afraid 害怕的;comfortable 舒服的;lucky 幸运的。根据下文“I'm afraid of Harley”可知,贝蒂是害怕的。故选 B。
4. B
【点拨】after 在……之后;as 当……时;before 在……之前;because 因为。根据语境可知,此处指的是当贝蒂正尝试骑哈利时,用 as 引导时间状语从句。故选 B。
5. C
【点拨】hopefully 有希望地;excitedly 兴奋地;unluckily 不幸地;usually 通常。根据“Betty landed on the hard ground. Her feet got hurt and her eyes were filled with tears.”可知,空处意为“不幸的是”。故选 C。
6. D
【点拨】根据“I'm afraid of Harley”及下文“Betty and Harley worked together better”可知,work 符合语境。故选 D。
7. C
【点拨】answer 答案;memory 记忆;start 开始;topic 话题。根据下文可知,贝蒂决定重新开始。故选 C。
8. C
【点拨】classmate 同学;neighbour 邻居;friend 朋友;roommate 室友。根据语境可知,贝蒂是在和哈利交朋友。故选 C。
9. B
【点拨】angrily 生气地;softly 温柔地;silently 默默地;sadly 伤心地。根据语境可知,贝蒂是在温柔地和哈利说话。故选 B。
10. A
【点拨】calm down 平静下来;put down 放下;come down 下来;take down 写下。根据“Betty realized that she was also feeling calmer”可知,哈利平静了下来。故选 A。
11. A
【点拨】happy 高兴的;afraid 害怕的;tired 累的;surprised 惊讶的。根据上文可知,贝蒂是在和哈利交朋友,让哈利高兴,听从她的指示。故选 A。
12. B
【点拨】shaking 摇动;importance 重要性;direction 方向;sadness 伤心。根据上文“Betty and Harley worked together better”可知,贝蒂和哈利合作得更好,因为他们都知道团队合作的重要性。故选 B。
13. B
【点拨】run 跑;climb 爬;walk 走;fly 飞。根据上文“Every summer,Betty spent two weeks at Green Farm's Horseback Riding Camp.”可知,贝蒂参加的是骑马夏令营,因此此处指的是“爬上马背”。故选 B。
14. C
【点拨】fall 摔倒;return 返回;win 获胜;jump 跳跃。根据下文“Rose handed Betty the winner's trophy(奖杯)”可知,他们获胜了。故选 C。
15. D
【点拨】advise 建议;order 命令;choose 选择;help 帮助。根据下文“Betty gave Rose a hug and then took the trophy and a carrot over to Harley.”可知,贝蒂意识到罗丝是在帮助她。故选 D。