零五网 全部参考答案 启东中学作业本 2025年启东中学作业本八年级英语上册译林版连云港专版 第189页解析答案
第一节:阅读下面短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项。(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)
A

(
D
)1. From the information above, we know Lisa ______.
A. likes dancing best
B. enjoys playing basketball
C. is good at drawing
D. is good at Maths
(
B
)2. Eric's best friend Ben ______.
A. is similar to Eric
B. joined an art club a week ago
C. likes singing and swimming
D. is two years younger than Eric
(
D
)3. Which of the following is TRUE?
A. Eric is a quiet boy.
B. Tara is different from Lisa.
C. Grace doesn't enjoy dancing.
D. Mike and Victor play tennis three times a week.
答案:1.D 【点拨】根据“My best friend is Lisa ... She studies better than me and she always helps me with my Maths.”可知,莉萨总是帮助塔拉学习数学,由此可知,莉萨擅长数学。故选 D。 2.B 【点拨】根据“My best friend is Ben ... He joined an art club a week ago.”可知,本一周前加入了一个美术俱乐部。故选 B。 3.D 【点拨】根据“Victor is one of my best friends ... We play tennis three times a week and play basketball twice a week.”可知,迈克和维克托一周打三次网球。故选 D。
解析:
翻译:
第一节:阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。(共15小题;每小题2分,满分30分)
A
( )1. 根据以上信息,我们可知莉萨______。
A. 最喜欢跳舞
B. 喜欢打篮球
C. 擅长画画
D. 擅长数学
( )2. 埃里克最好的朋友本______。
A. 和埃里克很相似
B. 一周前加入了一个艺术俱乐部
C. 喜欢唱歌和游泳
D. 比埃里克小两岁
( )3. 下列哪项是正确的?
A. 埃里克是个安静的男孩。
B. 塔拉和莉萨不一样。
C. 格蕾丝不喜欢跳舞。
D. 迈克和维克多一周打三次网球。
B
Everyone needs friends. Friends bring us happiness and hope in our lives. But the ability to make friends changes from person to person. To some people, making friends is easy, but to others it's very difficult.
Making friends is a skill, and the first thing is to know how to get on with others. If you have trouble in making friends, maybe I can tell you how to do it.
▲Realize your own good points. You have the skills and talents(才能) that others will like.
▲Be sure that you are a good person and have something nice to share with others.
▲Be humorous. Learn to laugh at yourself and your weakness. Remember to smile at others.
▲Respect (尊敬) others. Everyone has his own idea. Learn to listen to others' ideas without trying to make them accept yours.
▲Be kind. If you are kind to others, they will usually be kind to you. There are hundreds of little things you can do to show your kindness. For example, you can open the door for someone or wave to a friend.
▲Don't complain(抱怨). Learn to accept what you can't change, and try to change what you can. No one is willing to hear your complaints all the time.
▲Never give up. Try to find someone who will understand you.
(
B
)4. Why do we need friends according to the passage?
A. Friends can do everything for us.
B. Friends can bring us happiness.
C. Friends accept our ideas all the time.
D. Without friends, we could not live.
(
C
)5. To make friends, what's the first thing we should learn?
A. To help others.
B. To smile at others.
C. To get on with others.
D. To listen to others' complaints.
(
C
)6. Which of the following shows we are humorous?
A. Opening the door for someone.
B. Complaining to others all the time.
C. Laughing at ourselves and our weakness.
D. Finding someone who will understand us.
(
C
)7. What is the passage mainly about?
A. When to make friends.
B. Why we make friends.
C. How to make friends.
D. Who to make friends with.
答案:4.B 【点拨】根据第一段中的“Friends bring us happiness and hope in our lives.”可知,我们需要朋友,因为朋友能给我们带来快乐和希望。故选 B。 5.C 【点拨】根据第二段中的“Making friends is a skill, and the first thing is to know how to get on with others.”可知,为了交朋友,我们应该学习的第一件事是如何和他人相处。故选 C。 6.C 【点拨】根据第五段中的“Be humorous. Learn to laugh at yourself and your weakness.”可知,嘲笑自己和自己的缺点是幽默的体现。故选 C。 7.C 【点拨】通读全文可知,本文主要介绍了怎样交朋友。故选 C。
解析:
翻译:
### B
每个人都需要朋友。朋友在我们的生活中给我们带来快乐和希望。但是,交朋友的能力因人而异。对一些人来说,交朋友很容易,但对另一些人来说却非常困难。
交朋友是一种技能,而首要的事情是学会如何与他人相处。如果你在交朋友方面有困难,也许我可以告诉你该怎么做。
- 认识到自己的优点。你拥有别人会喜欢的技能和才能。
- 确保自己是个好人,并且有好的东西可以与他人分享。
- 要幽默。学会自嘲以及笑对自己的缺点。记得对别人微笑。
- 尊重他人。每个人都有自己的想法。学会倾听他人的想法,而不是试图让他们接受你的想法。
- 要善良。如果你对别人友善,他们通常也会对你友善。你可以做数百件小事来表达你的善意。例如,你可以为别人开门或向朋友挥手。
- 不要抱怨。学会接受你无法改变的事情,并努力改变你能改变的事情。没有人愿意一直听你的抱怨。
- 永不放弃。试着找到一个能理解你的人。
4. 根据文章,我们为什么需要朋友?
A. 朋友能为我们做所有事情。
B. 朋友能给我们带来快乐。
C. 朋友一直接受我们的想法。
D. 没有朋友,我们就无法生存。
5. 为了交朋友,我们首先应该学会什么?
A. 帮助别人。
B. 对别人微笑。
C. 与他人相处。
D. 倾听别人的抱怨。
6. 以下哪项表明我们很幽默?
A. 为别人开门。
B. 一直向别人抱怨。
C. 自嘲以及笑对自己的缺点。
D. 找到一个能理解我们的人。
7. 这篇文章主要讲的是什么?
A. 什么时候交朋友。
B. 我们为什么交朋友。
C. 如何交朋友。
D. 和谁交朋友。
上一页 下一页