零五网 全部参考答案 启东中学作业本 2025年启东中学作业本八年级英语上册译林版连云港专版 第117页解析答案
(
A
)8.—______
How was the weather?
—It was fine but a little cold.

A.How was the weather last week?
B.How are you doing?
C.What fine weather!
D.What is the weather like?
答案:A
解析:
翻译:
( )8.—______ —天气很好,但有点冷。
A.上周天气怎么样?
B.你最近怎么样?
C.多好的天气啊!
D.天气怎么样?
四、词语运用。
根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。
You must have heard of Sanfu Days. Well, Sanfu Days are also known as the “Chinese dog days of summer”. They mark the h 1 days of summer.
Sanfu Days include t 2 periods(时期): Toufu, Zhongfu and Mofu. In Chinese, “Fu” h 3 the meaning of “hiding”. So it is also a suggestion for people to stay a 4 home to “hide” from the intense heat outdoors in summer.
Sanfu Days usually come between mid-July a 5 mid-August. During this time, Chinese people follow different traditional w 6 to deal with the heat and stay healthy. Now let's have a l 7 at some customs(习俗) of spending the Chinese dog days of summer.
In Changsha, local people often eat roosters(公鸡) during Sanfu Days, especially during Toufu. That's because it is always hot with heavy rain in summer. Local people believe that eating roosters can clear the wet in t 8 body. And there is even an old saying that goes, “A rooster at the b 9 of Sanfu Days, a healthy body the whole year.”
Besides, the tradition of using Sanfutie is also known in China during Sanfu Days. It is a kind of Sanfu medicinal patch. Many people use Sanfutie to h 10 them fight some winter illnesses.
1.
hottest

2.
three

3.
has

4.
at

5.
and

6.
ways

7.
look

8.
their

9.
beginning

10.
help

答案:1. hottest 2. three 3. has 4. at 5. and 6. ways 7. look 8. their 9. beginning 10. help
解析:
翻译:
四、词语运用。
根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。
你一定听说过三伏天。嗯,三伏天也被称为“中国的酷暑时节”。它们标志着夏天最炎热的日子。
三伏天包括三个时期:初伏、中伏和末伏。在汉语中,“伏”有“隐藏”的意思。所以这也暗示着人们在夏天要待在家里,以“躲避”户外的酷热。
三伏天通常在七月中旬到八月中旬之间到来。在这段时间里,中国人遵循不同的传统方法来应对炎热并保持健康。现在让我们来看看一些度过中国酷暑时节的习俗。
在长沙,当地人在三伏天,尤其是初伏期间,经常吃公鸡。那是因为夏天总是炎热且多雨。当地人认为吃公鸡可以清除他们体内的湿气。甚至还有一句古老的谚语说:“三伏天之初吃只鸡,全年身体健康。”
此外,在三伏天使用三伏贴的传统在中国也很有名。它是一种三伏药用贴剂。许多人使用三伏贴来帮助他们对抗一些冬季疾病。
1. ______
2. ______
3. ______
4. ______
5. ______
6. ______
7. ______
8. ______
9. ______
10. ______
五、阅读理解。
Every season brings special things—flowers in spring, sunshine in summer, colourful leaves in autumn, and snow in winter. People have created fun sayings and expressions about these seasons over the years. Let's get to know some of them!

(
D
)1. In which part of a magazine can we find this article?
A. History.
B. Health.
C. Technology.
D. Nature.
(
B
)2. What can you learn from the underlined sentence “Make hay(草料) while the sun shines”?
A. It is about working only in summer.
B. It teaches us to work when we have a chance.
C. It tells us to rest during sunny days.
D. It tells us to dry some grass in spring.
(
C
)3. What is the main idea of the article?
A. People should enjoy all the seasons.
B. Different seasons have their own weather.
C. Seasonal sayings help us understand life and nature.
D. Spring and summer are better than autumn and winter.
答案:1. D 2. B 3. C
解析:
翻译:
五、阅读理解。
每个季节都会带来特别的事物——春天的花朵、夏天的阳光、秋天色彩斑斓的树叶以及冬天的雪花。多年来,人们围绕这些季节创造出了有趣的谚语和表达方式。让我们来了解其中的一些吧!
( )1. 我们能在杂志的哪个部分找到这篇文章?
A. 历史。
B. 健康。
C. 科技。
D. 自然。
( )2. 从划线句子“Make hay(草料) while the sun shines”中你能学到什么?
A. 它只与在夏天工作有关。
B. 它教导我们有机会时就要行动。
C. 它告诉我们在晴天要休息。
D. 它告诉我们在春天晒一些草。
( )3. 这篇文章的主旨是什么?
A. 人们应该享受所有的季节。
B. 不同的季节有各自的天气。
C. 季节性谚语帮助我们理解生活和自然。
D. 春天和夏天比秋天和冬天更好。
上一页 下一页