零五网 全部参考答案 补充习题答案 2025年补充习题江苏八年级英语上册译林版 第43页解析答案
A Read the podcast script about why deserts are important. Write a T if a sentence is true, an F if it is false or an NM if it is not mentioned.
Hello listeners and welcome to Earth’s Extremes, a podcast all about the most amazing and extreme places on earth. In today’s episode, we’re focusing on deserts. Did you know that deserts cover about one third of the planet’s land? Since deserts make up a huge part of the earth, it’s important for us to understand them well.
Some people think deserts are lifeless places, but that couldn’t be further from the truth! Some deserts are actually full of life. Many different types of amazing plants and animals find ways to survive in these challenging places. Scientists can learn so much about survival from desert wildlife.
Deserts are also important for global temperatures. You may be surprised to hear that, but deserts store a lot of carbon. This means that deserts can help slow down climate change and keep the planet’s temperature balanced.
Any other important things about deserts? Yes! We often find ancient bones in them. And not just bones! Deserts also have objects from ancient societies. In this way, deserts help us learn about the past. Just as importantly, deserts could play a big role in the future. Since deserts get so much sunlight, they could be a great place to get solar energy. Deserts could power our future!
Deserts may be one of the most extreme environments on earth. But these special places have so much to offer!
1 The podcast host has visited several deserts.
NM

2 About one fourth of the world’s land is covered by deserts.
F

3 Deserts make climate change much worse.
F

4 Deserts can help us understand the past.
T

5 Deserts could be an important source of energy in the future.
T

答案:【解析】:这是一道阅读理解判断题,需要阅读关于沙漠重要性的播客脚本,并根据脚本内容判断每个句子的真假或是否提及。题目考查的是对文章内容的理解和判断能力。
1. 第一个句子“The podcast host has visited several deserts.”在原文中没有提及,因此答案为NM。
2. 第二个句子“About one fourth of the world’s land is covered by deserts.”与原文中“Deserts cover about one third of the planet’s land.”相矛盾,因此答案为F。
3. 第三个句子“Deserts make climate change much worse.”与原文中“Deserts can help slow down climate change and keep the planet’s temperature balanced.”相矛盾,因此答案为F。
4. 第四个句子“Deserts can help us understand the past.”与原文中“Deserts also have objects from ancient societies. In this way, deserts help us learn about the past.”相符,因此答案为T。
5. 第五个句子“Deserts could be an important source of energy in the future.”与原文中“Since deserts get so much sunlight, they could be a great place to get solar energy. Deserts could power our future!”相符,因此答案为T。
【答案】:
1. NM
2. F
3. F
4. T
5. T
解析:
翻译:
A 阅读关于沙漠为何重要的播客文稿。如果一个句子是正确的,写一个T;如果是错误的,写一个F;如果没有提及,写一个NM。
各位听众,欢迎收听《地球的极端之地》,这是一个专门介绍地球上最神奇、最极端之地的播客节目。在今天的节目中,我们将聚焦沙漠。你知道吗,沙漠覆盖了地球陆地面积的大约三分之一?由于沙漠在地球上占据了很大一部分,所以我们很有必要深入了解它们。
有些人认为沙漠是毫无生机的地方,但事实远非如此!实际上,一些沙漠充满了生机。许多不同种类的奇妙动植物都找到了在这些具有挑战性的地方生存的方法。科学家们可以从沙漠野生动物身上学到很多关于生存的知识。
沙漠对全球气温也很重要。你听到这个可能会感到惊讶,但沙漠储存了大量的碳。这意味着沙漠有助于减缓气候变化,保持地球温度的平衡。
关于沙漠还有其他重要的事情吗?有!我们经常在沙漠中发现古老的骨头。而且不只是骨头!沙漠中还有古代社会的物品。通过这种方式,沙漠帮助我们了解过去。同样重要的是,沙漠在未来可能会发挥重要作用。由于沙漠能获得大量的阳光,它们可能会成为获取太阳能的绝佳之地。沙漠可以为我们的未来提供动力!
沙漠可能是地球上最极端的环境之一。但这些特殊的地方能给我们带来很多东西!
1 播客主持人参观过几个沙漠。____________
2 世界上大约四分之一的陆地被沙漠覆盖。____________
3 沙漠使气候变化变得更加严重。____________
4 沙漠能帮助我们了解过去。____________
5 沙漠在未来可能会成为一种重要的能源来源。____________
上一页 下一页